Αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα πεδίο για πολιτιστική άμιλλα ανάμεσα στους λαούς!!!
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар помегу народите!!!

Γκότσε Ντέλτσσεβ-Гоце Делчев(1872-1903)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.


Σχόλιο:

Με αφορμή την δημοσίευση ενός αρχείου από κάποιον φίλο στο Facebook,μου ήρθε στο μυαλό το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο είχε δημοσιεύσει η μοναδική Μακεδονική εφημερίδα της Ελλάδας,"Nova Zora-Нова Зора-Νέα Αυγή"!!!

Έτσι για να μην ξεχνάμε πως αντιμετωπίζουν εμάς τους Μακεδόνες,την παράδοσή μας,τα ήθη και τα έθιμα μας,τα Ελληνικά κόμματα, και γενικότερα το Ελληνικό κράτος!!



Γραμμένο σε 02.09.2010

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Στις 22.06.2010, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονικης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αριθμό 11961, όπου ζητούσε να : «απαγορευθούν οι δήθεν σκοπιανές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πέντε νομούς της Μακεδονίας, κατα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο». Επίσης πρόσθεσε πως στα χωριά αυτά οι εκδηλώσεις οργανώνονται από τα «Σκόπια» και παρουσίασε και φωτοτυπία εγγράφου όπου παρουσιάζονταν τα πανηγύρια, δήθεν από «σκοπιανό» μέσο μαζικής ενημέρωσης. Εκτός αυτού, το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε διευκρινήσεις από τις σχετικές νομαρχίες. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως σχεδιάστηκε. Οι σχετικές νομαρχίες απάντησαν πως όλες αυτές οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών. Το αντίγραφο το οποίο παρουσίασε ο κ.Βελόπουλος, πάρθηκε από ελληνικό blog, ενώ το γνήσιο είναι μέρος της εφημερίδας ΝόβαΖόρα, η οποία εκδίδεται στην Ελλάδα, από Έλληνες πολίτες, εθνικά Μακεδόνες. Οιεκδηλώσεις στα χωριά αυτά γίνονται εδώ και δεκαετίες και ο αριθμός δεν είναι μόνο αυτός που παρουσιάζεται ενδεικτικά στη ΝόβαΖόρα, αλλά τουλάχιστον πέντε φορές μεγαλύτερος. Εδώ θα πρέπει να προστεθεί, ότι το φετινό καλοκαίρι, για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια, χορός με μακεδόνικα τραγούδια έγινε και σε δύο χωριά του νομού Σερρών-Серско.

Το σημαντικό της όλης υπόθεσης, είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής, αναγνώρισε ότι λαμβάνουν μέρος πολλές μακεδόνικες εκδηλώσεις, όπου παρευρίσκονται χιλιάδες κόσμου και για πρώτη φορά, μετά από τις μετονομασίες των μακεδόνικων τοπονυμιών κατα τη δεκαετία του ’20, έδωσε την ευκαιρία να ξανακουστούν τα μακεδόνικα ονόματα των χωριών, επισήμως, μέσα στη Βουλή. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο, παρα αναγνώριση της ύπαρξης των εθνικά Μακεδόνων, ή τουλάχιστον της διαφορετικότητας κάποιου μεγάλου μέρους των πολιτών της Ελλάδας.




Αναδημοσίευση από:

http://novazora.gr/arhivi/1030




Και η αντίστοιχη ερώτηση του κ.Καράογλου:


Την ερώτηση του κ.Καράογλου μπορείτε να την βρείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου