Αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα πεδίο για πολιτιστική άμιλλα ανάμεσα στους λαούς!!!
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар помегу народите!!!

Γκότσε Ντέλτσσεβ-Гоце Делчев(1872-1903)

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Pesni i ora od Egejot-Koncert-Dom na ARM 28.11.09


Здружението на Сетинци, Попадинци и Крушорадци од Лерин во Македонија и Сојузот на Македонците од Егејот „МАКЕДОН, на 28 ноември 2009 година (сабота) во домот на АРМ во Скопје го организираа Петтиот јубилеен Концерт на „Песни и ора од Егејот.
Гости од Грција беа КУД „Погранично Крушоради во придружба на музичката група БАЛКАНЕЦ, а на концертот настапија играорна и музичка група од Државниот музичко-балетски училишен центар „Илија Николовски - Луј од Скопје, пејачка и инструментална група на Танец и солистите Марија Димкова, Ристо Краповски и Лазо Андоновски.
Εκδηλωση του συλλογου " Σετιντσι, Ποπαντιντσι ι Κρουσοραντσι" την 28.11.09 στην πολη Σκοπια. Συμμετειχαν ο Π.Σ "Ακριτας" απο την Αχλαδα Φλωρινας, μουσικοχορευτικο τμημα του χορευτικου συλλογου Τανετς, το κρατικο μουσικοχορευτικο σχολικο κεντρο " Ιλια Νικολοφσκι-Λουι" και οι τραγουδιστες Μαρια Ντιμκοβα, Ριστο Κραποφσκι και Λαζο Αντονοφσκι.

8 σχόλια:

  1. Τέτοιες εκδηλώσεις πολιτισμού βοηθουν στη δημιουργία καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χωρες.
    Μακαρι να ακολουθήσουν και άλλες εντός Ελλάδος και να μην ξαναδούμε εκείνο το αίσχος απο τα ελληνικά ΜΜΕ οταν το μουσικοχορευτικό συγκρότηταμα TANEC επισκεφθηκε τη Μελιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PARAKOLOYTHISA THN EKDILOSI HTAN PARA POLY KALI
    KAI H FILOXENIA ARISTI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο στους χορευτές του Συλλόγου,αλλά πρέπει η υπεύθυνοι του Π.Σ "Ακριτας" να μάθουν τα παρακάτω...

    H Ελλάδα έχει απ’ το 1995 στην WIPO(Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας), το αποκλειστικό δικαίωμα στη χρήση του συμβόλου(ήλιος βεργίνας) και στα παρεμφερή του.
    WIPO αρχειοθήκη

    :http://www.wipo.int/cgi-6te/guest/ifetch5?ENG+SIXTER+15-00+41274938-KEY+256+0+518+F-ENG+3+5+1+25+SEP-0/HITNUM,B+CC%2fGR+

    Επίσης Στις 13 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. , υπογράφεται η Ενδιάμεση Συμφωνία από τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Παπούλια και τον τότε υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ κ. Τσερβενκόφσκι και προβλέπει:

    Η πΓΔΜ θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση αλλαγή του συμβόλου (με τον Ήλιο της Βεργίνας) που υπάρχει στη σημαία της και να σχεδιάσει μια νέα σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύμβολο ο ήλιος της Βεργίνας/Κούτλεσσ είναι αγαπητό και στους Έλληνες και στους Μακεδόνες. Δυο έθνη που αγαπούν το ίδιο σύμβολο και σέβονται τις ίδιες αρχαίες ιστορικές μορφές και σύμβολα δεν μπορεί παρά, φυσιολογικά, να είναι φίλοι.

    Τέτοιες εκδηλώσεις πολιτισμού βοηθούν στη δημιουργία καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
    Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες εντός Ελλάδος και να μην ξαναδούμε εκείνο το αίσχος από τα ελληνικά ΜΜΕ όταν το μουσικοχορευτικό συγκρότημα TANEC επισκέφθηκε τη Μελίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταλαβαίνω την απάντησή σου...αλλά αυτοί που θα την διαβάσουν και έχουν τα ίδια πιστεύω με εσένα ΔΕΝ θα μείνουν ικανοποιημένοι και συνεχίζοντας την ιδια τακτική χάνετε έδαφος.
    Ο κόσμος πλέον θέλει καθαρές κουβέντες απο εσάς...
    Συμφωνώ με την δεύτερη παράγραφο και πρέπει να απομωνοθούν οι ακρότητες και απο τους 2,δύσκολο μεν αλλά τουλάχιστον οι Συλλόγοι ας αποβάλουν ότι ακραίο υπάρχει μέσα τους.
    Δέν συνεχίζω άλλο το θέμα,είδα το θέμα σε ένα μπλόγκ και έγραψα μόνο και μόνο για την σημαία,γιατί ο σεβασμός συμβόλων πρέπει να είναι αμοιβαίος και απο τους 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστή η επισήμανση οτι τα σύμβολα πρεπει να μας ενώνουν. Οταν συνομιλώ στην δουλιά μου με κάποιον άγνωστο πελάτη γύρω από το ποδόσφαιρο και μου λέει οτι έιναι ΠΟΑΚτσής αμέσως και οι δύο αισθανόμαστε οτι έχουμε κάτι κοινό που μας ενώνει. Κανείς μας δεν προσπαθεί να το παίξει περισσότερο ΠΑΟΚτσής από τον άλλο. Ομοίως ο ηλιος της Μακεδονίας πρέπει να μας ενώνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η ιστορική κληρονομιά της μακεδονίας είτε αφορά την ελληνιστική περίοδο του μακεδονικού
    βασιλείου του φιλίππου είτε την ρωμαϊκή περίοδο είτε την βυζαντινή, είτε την οθωμανική είτε την διαμελιστική σημερινή είναι ΚΟΙΝΗ για όλες τις εθνότητες που κατοικούν στην Μακεδονία...
    Είτε για την επικρατούσα μακεδονική, είτε την ελληνική, είτε την αλβανική είτε την βλάχικη, είτε την τουρκική είτε την βουλγαρική...
    Ισως λίγο περισσότερο για την μακεδονική εξαιτίας του γεγονότος ότι η πρωτεύουσα πέλλα εδώ και αιώνες κατοικείται από τους αυτόχθονους μακεδόνες, ενας απο τους οποίους είναι και ο πατέρας της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, ο Κρστε Μισίρκωφ....
    επιπρόσθετα ο ήλιος της βεργίνας εδω και αιώνες κοσμεί τις μακεδονικές εκκλησίες, στην μακεδονία του βαρδάρη και στη μακεδονία του πιρίν ( στην ελλάδα δεν υπάρχει διότι οι πολιτισμένοι ελληνες κληρικοί τους κατέτρεψαν ολοσχερώς....)
    πολύ νωρίτερα πριν τον ανακαλύψει ο στρατευμένος στις υπηρεσίες του ελληνικού εθνικισμού και όχι της αρχαιολογικής επιστήμης ανδρόνικος μανώλης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή