Αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα πεδίο για πολιτιστική άμιλλα ανάμεσα στους λαούς!!!
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар помегу народите!!!

Γκότσε Ντέλτσσεβ-Гоце Делчев(1872-1903)

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ



СКАНДАЛ ВО ,,ДЕМОКРАТСКА,, И ,,ГОСТОПРИМЛИВА,, ГРЦИЈА! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ,,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,, ΚΑΙ ΤΗΣ ,,ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ,,


Και οι μεσαιωνικές μεθόδοι συνεχίζονται. Δεν πτοεί καθόλου η οικονομική και κοινωνική σαπίλα του συστήματος, ούτε η απομόνωση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η χώρα. Οι πολιτικές απαγόρευσης εισόδου, οι μαύρες λίστες και ο διασυρμός της Ελλάδας, ακόμη και σε πολιτιστικό επίπεδο, δυστυχώς  ζουν και βασιλεύουν. Τί άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει πλέον η χώρα σε μια ευρωπαϊκή και δημοκρατική νοοτροπία;
Λόγος για το διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Стевче Стојковски-Στέβτσσε Στόικοβσκι, από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, ο οποίος πρόσφατα παρεβρέθηκε και μεγαλούργησε στον ετήσιο χορό της Нова Зора και σύντομα θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Στις 13 Ιουνίου 2012, και ενώ ταξίδευε προς Σόλουν-Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σε διεθνές φεστιβάλ μουσικής, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα, χωρίς να υπάρξει κάποιος λόγος και χωρίς κάποια κατάλληλη δικαιολογία.
Η Нова Зора επικοινώνησε με τον κ.Στόικοβσκι και έλαβε την παρακάτω σύντομη αλλά ουσιώδη δήλωση:
,,Οι Έλληνες σήκωσαν και πάλι το Τείχος του Βερολίνου για μένα, δεν μου επέτρεψαν την είσοδο, ενώ είχα επίσημη πρόσκληση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για ποιό λόγο ένα ολόκληρο κράτος φοβάται τόσο πολύ τη γκάιντα, το κάβαλ και το ζουρνά μου; Χαιρετώ, Στέβτσσε Στόικοβσκι, λαϊκός καλλιτέχνης,,.
Ότι άλλο και να προσθέσουμε θα είναι περιττό!

Αναδημοσίευση από:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου