Αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα πεδίο για πολιτιστική άμιλλα ανάμεσα στους λαούς!!!
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар помегу народите!!!

Γκότσε Ντέλτσσεβ-Гоце Делчев(1872-1903)

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

3ος Ετήσιος χορός της Μακεδονικής εφημερίδας "NOVA ZORA" 6/4/2013 (VIDEO)!!!!!!!!Ο 3ος ετήσιος χορός της Μακεδονικής εφημερίδας "NOVA ZORA",έγινε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013,στο οικογενειακό κέντρο "Νυχτέρι" στο Αμύνταιο Φλώρινας και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το παρόν έδωσαν Μακεδόνες από όλη την Μακεδονία!!!!

Нова Зора 2013
"Земјо македонска"
 Марија Димкова

 H Μάρια Ντίμκοβα γεννήθηκε το 1942 στο χωριό Горно Пожарско-Γκόρνο Πόζζαρσκο (Άνω Λουτράκι), της περιοχής Меглен-Μέγκλεν (Αλμωπίας Πέλλας).Στο τέλος της εκδήλωσης!!!

Κατά της 4:00 το ξημέρωμα,και ενώ σιγά σιγά το γλέντι έφτανε στο τέλος του, η ορχήστρα "Τοπικός Ήχος",συνέχιζε να παίζει ασταμάτητα, και οι Μακεδόνες συνέχιζαν να χορεύουν και να τραγουδούν Μακεδονικά!!!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι,ο υποβασταζόμενος ηλικιωμένος κύριος,ο οποίος στην αρχή τραγουδούσε ενώ καθόταν στο τραπέζι του και αργότερα συνέχισε να τραγουδά στο κέντρο της πίστας, περιτριγυρισμένος από νέες και νέους,οι οποίοι χόρευαν και τραγουδούσαν το πολύ γνωστό σε όλους εμάς τους Μακεδόνες "Biser Balkanski"(Μαργαριτάρι των Βαλκανίων)!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Γηγενη Μακεδονα,σας ευχαριστώ πολύ για αυτά που βλέπω τα τελευταία χρόνια από το blog σας. Ενας από τους χιλιάδες Μακεδόνες του Τοροντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή