Αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σαν ένα πεδίο για πολιτιστική άμιλλα ανάμεσα στους λαούς!!!
Јас го разбирам светот единствено како поле за културен натпревар помегу народите!!!

Γκότσε Ντέλτσσεβ-Гоце Делчев(1872-1903)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Μακεδονική μουσική βραδιά


Μακεδονική μουσική βραδιά στη Φοιτητική εστία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με την ορχήστρα "Χρυσοδάκτυλοι".

7 σχόλια:

  1. spolajti nogou

    Πλημμύρισε η αιθουσα με μακεδονική παραδοσιακή μουσική.
    Μακάρι του χρόνου να καλέσουν τραγουδιστή να τραγουδίσει τα μακεδονικά τραγουδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε Γηγενή Μακεδόνα που ανταποκρίθηκες στο αίτημά μας και έτσι μπορούμε να σχολιάζουμε ανώνυμα και ψευδώνυμα.
    Συγχαρητήρια στο ιερό και ανιδιοτελές έργο σου...
    Καλό κουράγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλλη μία παράκληση μη άμεση.
    Τα σχόλια δημοσιεύονται αυτόματα .
    Αυτό μπορεί να είναι διευκολυντικό αλλά ενέχει τον κίνδυνο νεοναζιστικών ρατσιστικών επιθέσεων των Χρυσαυγιτών...
    Για αυτό το καλύτερο είναι να δημοσιεύονται κατόπιν εγκρίσεως του μπλόγκερ, όπως συμβαίνει στα περισσότερα μπλόγκερ....
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο, Γηγενή Μακεδόνα, για την ανάρτηση. Είναι ωραίο να βλέπει κανείς τόσους νέους ανθρώπους να διασκεδάζουν με μακεδονική μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας από τους γνωστότερους και ποιό καταξιωμένους μουσικογράφους της νότιας μακεδονίας /αιγαιατικής μακεδονίας είναι ο γνωστός οδοντίατρος και εθνικά μακεδόνας Κώστας Νοβάκης,από την μακεδονική γουμένισσα κιλκίς.
    Από όσα γνωρίζω έχει τεράστιο αρχείο από ζωντανές μουσικές ηχογραφήσεις μακεδονικών τραγουδιών από ηλικωμένους μακεδόνες , της νότιας μακεδονίας.
    Για αυτό περιμένουμε την μουσική προβολή των 5 CD με μακεδονικά τραγούδια στην μακεδονική γλώσσα που έχει βγάλει και από το παρόν μπλόγκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη λάθος , από τα μακεδονικά Κουφάλια της Θεσσαλονίκη/Σόλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά βλέπω ή με γελούν τα μάτια μου?.... είστε με τα καλά σας??? Τι "Μακεδονικό", "Μακεδονικό"...? Κατ' αρχήν η γλώσσα των Σκοπίων που εσείς θεωρείτε "Μακεδονική", είναι Σλάβικη (σχεδόν ίδια με τη Βουλγάρικη), με επιρροές από την Ελληνική, την Αρβανίτικη και την Τουρκική. Δεύτερον η συντριπτική πλειοψηφία της Μακεδονίας (Ελληνικής), θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες, εξαίρεση αποτελούν κάποιοι Σλάβοι της Δυτικής Μακεδονίας. Οι χοροί ήταν πολλοί από αυτούς γραμμένοι στη Σλάβικη γλώσσα, αλλά καλώς ή κακώς οι Έλληνες Μακεδόνες έβγαλαν τους στίχους τους. Κάποιοι βέβαια είχαν ελληνικούς στίχους. Τέλος η Θεσσαλονίκη δεν λέγεται Σόλουν, αλλά Θεσσαλονίκη προς τιμήν της κόρης του τότε βασιλιά της Μακεδονίας στην Αρχαία Ελλάδα. (Θεσσαλοι+ νίκη). Είναι γνωστό πως οι Μακεδόνες είχαν πολλές συγγενικές σχέσεις με τους Θεσσαλούς. Ακόμη και κάποιοι χοροί της Θεσσαλίας μοιάζουν με της Μακεδονίας ακόμη και σήμερα. Ξέρω ότι εσείς θα συνεχίσετε την άτιμη προπαγάνδα σας, αλλά απλά ενημερωτικά τα γράφω για να αποδείξω πολύ απλά κάποια πράγματα που για τους έλληνες είναι αυτονόητα, όχι όμως και για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή